Ξένες Γλώσσες

interlingua…το ηγετικό όνομα στις ξένες γλώσσες!

Διαθέσιμες Ξένες γλώσσες

English – Αγγλικά

Τα σύγχρονα αγγλικά κυριαρχούν ως διεθνής γλώσσα σε τομείς όπως οι επικοινωνίες, η επιστήμη, οι επιχειρήσεις, η πολιτική και η διπλωματία, η ψυχαγωγία, η αεροπορία και οι ραδιοεπικοινωνίες, η πληροφορική και το Διαδίκτυο. Είναι μία από τις έξι επίσημες γλώσσες των Ηνωμένων Εθνών και μία από τις 23 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Français – Γαλλικά

Η γαλλική γλώσσα είναι η τρίτη από τις Ρομανικές γλώσσες από άποψη αριθμού ομιλητών ως μητρική γλώσσα, μετά την ισπανική γλώσσα και την πορτογαλική γλώσσα αλλά η μόνη από τις Ρομανικές με δυναμική παρουσία και στις πέντε ηπείρους και η μόνη με 600 περίπου εκατομμύρια ομιλητές ως μητρική, πρώτη ή δεύτερη γλώσσα.  Είναι επίσης η δεύτερη ξένη γλώσσα διδασκαλίας ανά τον κόσμο μετά τα αγγλικά με 125 εκατομμύρια μαθητές το 2015 και 900.000 διδάσκοντες.

Deutsch – Γερμανικά

Η γερμανική γλώσσα είναι σημαντική γλώσσα της ΕΕ, και επίσημη γλώσσα σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς. Ανήκει στην ομάδα των δυτικών γερμανικών γλωσσών όπως τα Αγγλικά και τα  Ολλανδικά. Ανά τον κόσμο, περίπου 105 εκατομμύρια είναι ομιλητές της ως μητρική γλώσσα και επίσης σχεδόν 80 εκατομμύρια ως μη μητρική γλώσσα. Η επίσημη γερμανική γλώσσα διδάσκεται ευρέως στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και στα Ινστιτούτα Γκαίτε σε όλον τον κόσμο.

Español- Ισπανικά

Τα Ισπανικά είναι μια ιβηρική ρομανική γλώσσα. Είναι η ευρύτερα ομιλούμενη και σύμφωνα με ορισμένες πηγές, είναι η δεύτερη μητρική γλώσσα μετά την αγγλική σε ό,τι αφορά τον δυτικό κόσμο. Μιλιέται ως πρώτη γλώσσα από περίπου 560 εκατομμύρια ανθρώπους.  Η αυξανόμενη χρήση της στις ΗΠΑ, η σχετικής επιβολής της στην εκπαίδευση, η αυξανόμενη οικονομία του ισπανόφωνου κόσμου, η επιρροής της στη μουσική  βιομηχανία και την παγκόσμια λογοτεχνία καθιστούν την ισπανική γλώσσα σημαντική.

Italiano – Ιταλικά

Τα ιταλικά είναι η επίσημη γλώσσα της Ιταλίας, του Σαν Μαρίνο, του Βατικανού και μία από τις τέσσερεις επίσημες γλώσσες της Ελβετίας. Επίσης αποτελεί επίσημη γλώσσα στην επαρχία της Ίστρια στην Κροατία και στη Σλοβενία (Σλοβένικη Ίστρια). Είναι μία από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και μία από τις γλώσσες εργασίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ομιλείται από περίπου 70 εκατομμύρια ανθρώπους κυρίως στην Ιταλία. Η Επίσημη Ιταλική συνυπάρχει στην Ιταλία μαζί με έναν μεγάλο αριθμό νεο-λατινικών ιδιωμάτων και τοπικών διαλέκτων. .

Русский- Ρωσικά

Η Ρωσική γλώσσα  είναι η πιο διαδεδομένη γεωγραφικά γλώσσα της Ευρασίας, η περισσότερο ομιλούμενη των Σλαβικών γλωσσών, και η μεγαλύτερη μητρική γλώσσα στην Ευρώπη. Ανήκει στην ανατολική ομάδα των σλαβικών γλωσσών, είναι η επίσημη γλώσσα της Ρωσίας και κατατάσσεται στην πέμπτη θέση στον κόσμο κατ’ αριθμό ομιλητών. Από την άποψη των ζωντανών γλωσσών, οι κοντινότερες αυτής συγγενικές γλώσσες είναι η Ουκρανική και η Λευκορωσική, οι δύο άλλες εθνικές γλώσσες της ομάδας των Ανατολικών Σλαβικών.

Greek – Ελληνικά για Ξένους

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η ανάγκη διδασκαλίας της Νέας Ελληνικής γλώσσας ως ξένης γλώσσας σε ενήλικες. Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και η αύξηση της κινητικότητας των πληθυσμών λόγω της παγκοσμιοποίησης, έχει οδηγήσει πολλούς ενήλικες αλλοδαπούς να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Σήμερα στη χώρα μας υπολογίζεται ότι ζουν και εργάζονται περίπου 1 εκατομμύριο αλλοδαποί καθώς και πολλοί παλιννοστούντες Έλληνες ομογενείς του εξωτερικού.

Let’s build something great together.